Philippe Grisar               Psycholoog  &  Psychoanalyticus

  ... 0mdat


iedereen


anders is ...

Wie ben ik?

Opgeleid en erkend als psycholoog  (afgestudeerd in 1990 aan universiteit Gent) en  psychotherapeut, bekwaamde ik mij in de psychoanalyse die de basis vormt voor mijn praktijk. Mijn privépraktijk in Sint-Niklaas is heel gevarieerd.  Ik specialiseerde me in het begin van mijn carrière als kinder- en jeugdpsycholoog.  Gaandeweg bekwaamde ik me verder in de begeleiding van volwassenen zodat mijn praktijk zich (reeds jaren) richt tot alle leeftijden.

Meer dan 25 jaar ervaring, permanente bijscholing  en werkzaamheden op verschillende terreinen geven een interessante verdieping.

 

Regelmatig geef ik voordrachten en/of lezingen in binnen- en buitenland voor zowel ouderverenigingen, leerkrachten, collega's… Verschillende teksten werden gepubliceerd.

De thema’s zijn divers: autisme, ADHD, psychose( bij jongeren), interculturele psychoanalyse, gevalstudies, enz.


Ik werk nu en dan voor het Rode Kruis Vluchtelingencentrum in Sint-Niklaas waar ik af en toe vorming geef en onregelmatig supervisie doe.


Af en toe werk ik samen met het Goeyvaerts Strijktrio. Ik scheef o.m. voor hen de 'liner notes'van het begeleidende boekje voor hunsuccesrijke en bekroonde cd (Stabat Mater van Arvo Pärt & Simeron van Ivan Moody bij Challenge Records). Samen met Pieter Stas en het Trio schrijf ik teksten voor het programmaboekje van het bijzondere muziekfestival PASSAGES in Sint-Niklaas.


In mei 2017 gaf ik een lezing op het congres Arvo Pärt: Sounding the Sacred in the Fordahm University in New York. Het is een lezing waarbij ik het effect van 'stilte'bij het beluisteren van Pärt's muziek vergelijk met die in de psychoanalyse.  (foto rechts onderaan van Mary Honoré)Met Stef Van Bellingen en vele anderen van WARP werkte ik mee aan de voorbije Coup de Ville in Sint-Niklaas.


Met veel plezier was ik regelmatig een van de commentatoren geweest in het Kunstenaarsdorp, een project dat jonge kunstenaars vanuit de hele wereld gedurende een week intensieve feedback gaf op hun oeuvre. Dit gebeurt via persoonlijke gesprekken met curatoren, critici, kunstenaars, museumdirecteurs en twee psychoanalytici.


Ik ben gastdocent aan het Kaho Sint Lieven geweest. Ik doceerde er de cursus Psychologische wetenschappen (persoonlijkheids-  en ontwikkelingspsychologie). Het werken met de studenten en het doceren waren een boeiende ervaring die ik graag nog eens terug zou opnemen.Blog: Af en toe blog ik een weetje, een citaat, een opmerking of gewoon iets waar ik mee bezig ben. Neem gerust een kijkje maar vooral facebook is actueel.

Copyright  ©  All Rights Reserved

Philippe Grisar  -  psycholoog  -  psychotherapeut


Vrouweneekhoekstraat 95, Sint-Niklaas

03 766 63 25


kinderen - jongeren - volwassenen